ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Πέτρος Ευθυμίου για τα ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή

PetrosEythymiou

Ο  Πέτρος Ευθυμίου είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος της 24MEDIA

Συνέντευξη στον Αντώνη Τριφύλλη

 

Ο κ. Ευθυμίου διετέλεσε πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΤΟΠ FM και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Αντί». Στη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) είχε την ευθύνη οργάνωσης και παρουσίασης της πολιτικής εκπομπής “Τελική Ευθεία” ενώ ηταν ο συντονιστής του πρώτου debate των εκλογών του 1996.

Έχει λάβει το πρώτο βραβείο “Δημοσιογραφικής Αριστείας” από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το 1998. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, βουλευτής, υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Δίδαξε δημοσιογραφία ως επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το 2012-2013 υπήρξε fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Σήμερα είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος της 24MEDIA

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top