ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Π. Καρβούνης: Παραμένουμε στα μνημόνια, επειδή δεν είχαμε πολιτική συναίνεση

Karvounis

«Καθυστερούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία, διότι δεν είχαμε πολιτική συναίνεση, δεν υπήρξε μια πολιτική συμφωνία από όλα τα κόμματα ώστε να βάλλουν για λίγα χρόνια στην άκρη τις διαφορές τους για να βγούμε από τα μνημόνια», τονίζει στη συνέντευξη του στην «Μεταρρύθμιση» και τον Αντώνη  Τριφύλλη,  ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.,

Σημειώνει, πως αν και  επιτέλους μπήκαμε στο δρόμο της κανονικότητας χρειάζεται να συνεχίσουμε  τις μεταρρυθμίσεις που υποσχεθήκαμε  για να βγουμε από τα μνημόνια.

Εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση- τονίζει είναι  οι επενδύσεις. Το  επενδυτικό περιβάλλον πρέπει να βελτιωθεί, όπως η φορολογία που συνεχώς αλλάζει και  η απόδοση της δικαιοσύνης. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να είναι πιο φιλικό προς τους επενδυτές.

«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας έχουν ανακάμψει. Όλες έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά τους, βελτιώσει την κατάσταση των τρπεζών. Το Brexit  ήταν ένα σόκ που κινητοποίησε τις ευρωπαϊκες κοινωνίες, ενισχυονται οι φιλοευρωπαίοι ηγέτες, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου Γιούνκερ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι Ευρώπη θέλουμε», αναφερει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top