ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 26 νεκροί από βομβιστές καμικάζι

Cars are burned at the Traffic Directorate building after it was set on fire by Kurdish protesters in Pera magroon district in Sulaimaniyah, Iraq December 19, 2017. REUTERS/Ako Rasheed

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική Βαγδάτη την Δευτέρα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας του Ιράκ.
Η επίθεση από τους δύο καμικάζι βομβιστές, δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, είχε στόχο την πλατεία Αεροπορίας, εμπορική περιοχή της Βαγδάτης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Το Ιράκ τον περασμένο μήνα ανακήρυξε νίκη επί του Ισλαμικού κράτους, που είχε τον έλεγχο του ενός τρίτου της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά οι μαχητές του εξακολουθούν να κάνουν επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top