Πολιτική

Παρίσι: 5.000 αστυνομικοί για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας

paris

Η Γαλλία θα αναπτύξει περίπου 5.000 αστυνομικούς για την προστασία των 700 εβραϊκών σχολείων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, μετά την επίθεση της Παρασκευής που είχε στόχο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι.

Απευθυνόμενος στους γονείς μαθητών ενός εβραϊκού σχολείου στο νότιο Παρίσι– κοντά στην περιοχή όπου την Πέμπτη ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε μία δημοτική αστυνομικό-– ο υπουργός είπε ότι στο πλαίσιο των ενισχύσεων των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν και στρατιώτες.

Η ανακοίνωσή του γίνεται μία ημέρα μετά τη διαβεβαίωση που παρείχε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προς τους ηγέτες της γαλλοεβραϊκής κοινότητας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα εβραϊκά ιδρύματα στη χώρα και αν χρειαστεί θα αναπτύξει και στρατό.

Δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες περιλαμβάνονται στα 5.000 μέλη της αστυνομίας που θα αναπτυχθούν. Ήδη, περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι 5.000 επιπλέον θα είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των 600.000 μελών της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολυάριθμες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top