ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα παγκόσμιο γεύμα

our-xmas-menu-is-now-available1

—της Stucano Closer και της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—

Ας μην κρυβόμαστε: οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια περίοδος γαστριμαργικής ακολασίας με θρησκευτικό μανδύα. Το μήνυμα είναι Ειρήνη, Αγάπη και Γερό Στομάχι. Και ίσως το καλύτερο δώρο για τους μεγάλους είναι ένα καλό χωνευτικό τσέπης. Και ενώ τα Χριστούγεννα τείνουν να γίνουν μια οικουμενική ευκαιρία για πελώρια τραπεζώματα ακόμα και στις μη χριστιανικές χώρες, στα καθ’ ημάς –στον χριστιανικό κόσμο, δηλαδή– υπάρχουν ριζωμένες παραδόσεις και τυπικά εδέσματα, που διαφέρουν μεταξύ τους όσο και οι γλώσσες του κόσμου. Για σήμερα επιλέξαμε μερικά πολύ χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top