ΜΟΥΣΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Εντ Κινγκ των Lynyrd Skynyrd

edking2

Ο Κινγκ μάλιστα ήταν ένας εκ τους συνθέτες του εμβληματικού τραγουδιού Sweet Home Alabama.

Ο Εντ Κινγκ, πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd πέθανε σε ηλικία 68 ετών, όπως ανακοινώθηκε στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Εντ Κιντ ήταν κιθαρίστας στο συγκρότημα ψυχεδελικού ροκ Strawberry Alarm Clock και κιθαρίστας και μπασίστας των Lynyrd Skynyrd από το 1972 ως το 1975 και ξανά από το 1987 ως το 1996.
Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων.

Ο Κινγκ μάλιστα ήταν ένας εκ τους συνθέτες του εμβληματικού κομματιού Sweet Home Alabama.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Εντ Κινγκ, που πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Αυγούστου 2018. Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους και φαν για την αγάπη τους και στην στήριξή τους κατά την διάρκεια της ζωής και της καριέρας του Εντ».

Ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόσινγκτον, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος έγραψε στο Twitter: «Ο Εντ ήταν αδελφός μας και μεγάλος στιχουργός και κιθαρίστας. Ξέρω ότι θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους στον παράδεισο του Rock and Roll».

Ο Εντ Κινγκ έπαιξε για τρία χρόνια στο συγκρότημα, συμμετείχε σε τρία άλμπουμ και αποχώρησε λόγω διαφωνιών με τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1977 έπειτα από αεροπορικό δυστύχημα στο Μισισίπι, στο οποίο σκοτώθηκαν τρία μέλη του, ανάμεσά τους και ο Βαν Ζαντ.

Ο Κινγκ έπαιξε κύριο ρόλο στην επανένωση των Lynyrd Skynyrd το 1987, αλλά αναγκάστηκε να τους εγκαταλείψει το 1996 εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Το 2011 έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο Κινγκ μαζί με όλα τα μέλη των Lynyrd Skynyrd πριν το αεροπορικό δυστύχημα μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top