ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλία για το Πάσχα

cover5

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Το Πάσχα πλησιάζει κι εμείς ανυπομονούμε γιατί αυτό σημαίνει βαλίτσες και εκδρομή στους παππούδες που τόσο πολύ αγαπάμε. Φυσικά κάθε φορά παίρνουμε μαζί και τα αγαπημένα μας βιβλία, χωρίς να παραλείψουμε να πάρουμε και κάποια σχετικά με το Πάσχα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω δυο καινούριες ανακαλύψεις από τις Εκδόσεις Πατάκη.

pou-hathikan1

Η πρώτη έχει τίτλο Που χάθηκαν τα αυγά; και απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών. Πρωταγωνιστές ο Λάμπης και η Φανή, που κάθε χρόνο φτιάχνουν σοκολατένια αυγά για όλα τα ζώα του δάσους. Μόνο που, ενώ τα φτιάχνουν μαζί και κουράζονται και οι δύο εξίσου, όλα τα μπράβο πάνε στο Λάμπη. Η Φανή φυσικά στεναχωριέται που δεν αναγνωρίζεται και η δική της προσπάθεια και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Έτσι, την επόμενη χρονιά βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και όταν όλα είναι έτοιμα στέλνει τον Λάμπη να ξεκουραστεί με σκοπό να μοιράσει εκείνη τα αυγά. Καθώς όμως ανεβαίνει τον λόφο, χάνει τον έλεγχο του καροτσιού και τα αυγά πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά τελικά, αυτό που έμοιαζε με καταστροφή, καταλήγει να γίνει το πιο ωραίο παιχνίδι για την Πασχαλιά.

Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, με έντονη και πολύχρωμη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν τα μικρότερα παιδάκια. Από τους Άνταμ και Σάρλοτ Γκίλεν που έγραψαν το κείμενο και την Πίππα Κέρνικ που έκανε την εικονογράφηση. Ο Πέτρος δήλωσε ότι είναι πολύ αστεία ιστορία κι ότι επιτέλους αναγνωρίστηκε και η προσφορά της Φανής.

Η συνέχεια στο dimartblog.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top