ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γκ. Καπλάνι: «Θα παραμείνουν στο σκοτάδι, θλιβερές γραφειοκρατικές σκιές»

gazmend-kapllani

«Οι χειριστές της υπόθεσης για την ιθαγένειά μου θα παραμείνουν στο σκοτάδι, θλιβερές γραφειοκρατικές σκιές, κλεπτοκράτες και παράσιτοι ενός συστήματος που σκέφτεται μόνο πως να τσακίσει ανθρώπινες ζωές και να καταπατήσει δικαιώματα», γράφει ο Γκαζμέντ Καπλάνι καταγγέλλοντας για μία ακόμα φορά την αλητεία του ελληνικού κράτους που του αρνείται την ιθαγένεια με την πρόφαση του φόρτου εργασίας.
Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο Καπλάνι εξιστορεί και την τελευταία του περιπέτεια σε ένα κράτος «εκδικητικό, κυνικό και απεχθές», όπως λέει χαρακτηριστικά αποδίδοντας την πλήρη ευθύνη «αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση: εξ’ολοκλήρου στον ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Έχω γράψει σχετικά συχνά για την υπόθεση της πολιτογράφησής μου. Τόσο που απεχθάνομαι και ο ίδιος να ξαναγράψω.
Σήμερα όμως με ενημέρωσε ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση εκ μέρους μου ότι του τηλεφώνησαν απο την Υπηρεσία της Ιθαγένειας για να του πουν ότι θέλουν να με καλέσουν για συνέντευξη… Σήμερα, ακριβώς την ημέρα που λήγει η άδεια παραμονής μου, μακρόν διαμενόντων, στην Ελλάδα. “Άρα είναι άκυρο”, είπε η χειρίστρια του φακέλου.
Έχω κάθε λόγο να πιστέψω ότι οι χειριστές της υπόθεσης, με εντολές απο το Υπουργείο Μετανάστευσης, εκτέλεσαν με άψογο τρόπο το σχέδιο εκδίκησης. Δεν ντρέπονται προφανώς και είναι περήφανοι γι’αυτό.
Αφού ποδοπάτησαν και καταπάτησαν όλες τις συνταγματικές και νομικές διαδικασίες που ορίζει ο νόμος για την πρόσκληση σε συνέντευξη, βρήκαν καταφύγειο στην αιώνια δικαιολογία του “φόρτου εργασίας”: 10 χρόνια φόρτος εργασίας.
Το ότι το ελληνικό κράτος χαρακτηρίζεται απο απερίγραπτη αλητεία είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά και οι Έλληνες πολίτες. Το ότι συνεχίζει να παραμένει το ίδιο εκδικητικό, κυνικό και απεχθές είναι κάτι που προσωπικά με θλίβει βαθύτατα. Ένα κράτος που θεωρείται ανοργάνωτο και παρασιτικό αλλά όταν πρόκειται να σκεφτεί τρόπους για να ταπεινώσει τον πολίτη, να του καταπατήσει τα δικαιώματα, να τον κατακλέψει και να τον τσακίσει, δουλεύει με μια μεθοδικότητα καφκική και αξιοζήλευτη.
Θα ξαναγράψω μάλλον γι’αυτή την υπόθεση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Απλά ήθελα σήμερα να πω λίγα πράγματα.
Δεν θα ξεχάσω ότι η εκδικητική εκτέλεση αυτής της υπόθεσης ανήκει αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση: εξ’ολοκλήρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ξεχάσω, επίσης, όλους αυτούς και όλες αυτές που ενώ προβάλλονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών και μειονοτήτων είναι φορείς ενός πρωτόγονου σκατοψυχισμού και μιας νοοτροπίας βαθειάς σταλινικής: όσοι διαφωνούν μαζί μας και δεν τους ελέγχουμε τους τσακίζουμε για να γίνουν παράδειγμα για τους άλλους.
Τέλος, ότι κι αν κάνουν εγώ θα παραμείνω παρών στην Ελλάδα: με τα βιβλία μου και με την φυσική μου παρουσία. Τους χειριστές της υπόθεσής μου δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Θα παραμείνουν στο σκοτάδι, θλιβερές γραφειοκρατικές σκιές, κλεπτοκράτες και παράσιτοι ενός συστήματος που σκέφτεται μόνο πως να τσακίσει ανθρώπινες ζωές και να καταπατήσει δικαιώματα.
Θα έχω για πάντα τους πολλούς και πολύτιμους φίλους και φίλες μου στην Ελλάδα. Θα έχω τους αναγνώστες μου. Απο αυτή την άποψη (και με το συμπάθειο): στα τσακίδια η μίζερη ιθαγένειά τους».
https://www.facebook.com/gazmend.kapllani/posts/10158300709222524

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top