ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς μνήμη

375465576_993e67585f

—της Εύης Τσακνιά—

Ο Εστεμπάν Βολκόφ (Esteban Volkov Bronstein), ο εγγονός του Τρότσκι, έκλεισε φέτος τα 91 του χρόνια, αλλά η ιστορία του παππού του δεν θα κλείσει ποτέ.

Στις 21 Αυγούστου 2016 συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από την δολοφονία του Τρότσκι στο Μεξικό και ο εγγονός του άνοιξε και πάλι την περίοδο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας, καθώς και τις πόρτες του αφιερωμένου σε αυτόν Μουσείου στην Κογιοακάν — πρόκειται το σπίτι όπου έζησε τον τελευταίο χρόνο της ζωής του και όπου δολοφονήθηκε ο Λέων Τρότσκι.

Όπως επιμένει ο ίδιος ο Εστεμπάν Βολκόφ πως «ιστορία χωρίς μνήμη δεν υπάρχει», έτσι επιμένουν και οι συντοπίτες του δημοσιογράφοι και όσοι τον έχουν γνωρίσει πως το Μουσείο του Τρότσκι είναι ο ίδιος ο Εστεμπάν Βολκόφ.

Η συνέχεια του άρθρου στο dimartblog

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top