ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ημέρα της Γυναίκας στον κόσμο

poster-8-marcha

Ισότητα για τις γυναίκες σημαίνει πρόοδος για όλους

«Χώρες με περισσότερη ισότητα ανάμεσα στα φύλα έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Εταιρείες με περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Ειρηνευτικές συμφωνίες ανάμεσα σε γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές. Κοινοβούλια με περισσότερες γυναίκες παράγουν περισσότερους νόμους για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η υγεία, η παιδεία, η εξάλειψη των διακρίσεων και η πρόνοια για τα παιδιά. Τα τεκμήρια είναι σαφή: Ισότητα για τις γυναίκες σημαίνει πρόοδος για όλους». Ban Ki-moon, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (8/3/2014).

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή — είναι υπενθύμιση: στις 8 Μαρτίου 1887, οι εργάτριες στα υφαντουργεία της Νέας Υόρκης απεργούν ζητώντας ανθρώπινο ωράριο (δούλευαν 16 ώρες) και αξιοπρεπείς αμοιβές. Η αστυνομία δεν θα επιδείξει κανένα έλεος. Πολλές διαδηλώτριες θα συλληφθούν και θα δολοφονηθούν.

Ακολουθούν μερικές αφίσες προς τιμήν της 8ης Μαρτίου από διάφορες χώρες του κόσμου:

poster-8march2

poster-8-march2

poster-8-march3
poster-8-march4

***

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top