ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κώστας Ταχτσής, «Των στίχων μας η αιτία»

tahtsis

Σαν σήμερα, στις 8 Οκτωβρίου του 1927, γεννήθηκε ο συγγραφέας και ποιητής Κώστας Ταχτσής, ο οποίος, παρότι ολιγογράφος, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την ελληνική μεταπολεμική πεζογραφία. Ο Γιώργος Ζεβελάκης ανασύρει από το αρχείο του μια άγνωστη μορφή ποιήματός του που βρέθηκε με την υπογραφή του συγγραφέα δακτυλογραφημένο μέσα σε βιβλίο του στη βιβλιοθήκη του Τάκη Σινόπουλου· δύο ολιγόστιχα ποιήματα από τη σχεδόν άγνωστη συλλογή του Μικρά ποιήματα (Αθήνα 1952) που τυπώθηκε σε 150 αριθμημένα αντίτυπα και έξι σχέδια του Αλέξη Ακριθάκη για το Καφενείο το Βυζάντιο κι άλλα ποιήματα. Τέλος, η ανάρτηση κοσμείται από δύο νεκρικά μοτίβα διά χειρός Τσαρούχη τα οποία είχαν αξιοποιηθεί ως διακοσμητικά στη συλλογή του Ταχτσή Η συμφωνία του Μπραζίλιαν.

Η συνέχεια στο dimartblog

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top