ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μασεντόνια

macedonia

Macedoine can refer to any medley of unrelated things, not necessarily edible
[Wikipedia]

—του Γιώργου Τσακνιά—

Η Ξένια Κουναλάκη ανέβασε μια λίστα με το τοπωνύμιο Macedonia ανά τον κόσμο. Είναι καλή ιδέα να κάνουμε μια πλήρη αποδελτίωση της χρήσης της λέξης και να διερευνήσουμε την κάθε περίπτωση εις βάθος, αφού πρόκειται τέλος πάντων για εθνικό θέμα. Ιδού η λίστα:*

macedonia-xenia

(* Να σημειωθεί ότι η κ. Κουναλάκη πρέπει να φορτίσει το κινητό της.)

Η Μακεδονία του Οχάιο έχει πληθυσμό 11.188 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Το τοπωνύμιο προέρχεται, σύμφωνα με τη wikipedia, από ένα αστείο που έκαναν μεταξύ τους οι φοιτητές της θεολογικής σχολής του Western Reserve College, που ιδρύθηκε το 1826 και αποτελεί τμήμα του Hudson University του Οχάιο. Οι φοιτητές αναφέρονταν σε μια φράση από τις Πράξεις των Αποστόλων (16:10) : ὡς δὲ τὸ ὅραμα εἶδεν, εὐθέως ἐζητήσαμεν ἐξελθεῖν εἰς Μακεδονίαν, συμβιβάζοντες ὅτι προσκέκληται ἡμᾶς ὁ θεὸς εὐαγγελίσασθαι αὐτούς.

Η συνέχεια στο dimartblog.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top