ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιαν Φαμπρ επιτέλους συστήνεται

fabre-ok

—της Όλγας Σελλά—

Είναι απολύτως σίγουρο ότι πράγματι δεν έχει ιδέα από την ελληνική πραγματικότητα ο Γιαν Φαμπρ. Διαφορετικά δεν θα δημοσιοποιούσε ημέρα  Σάββατο την εκτενέστατη ανοικτή επιστολή που απέστειλε στους Έλληνες καλλιτέχνες. Αν ήξερε την ελληνική πραγματικότητα, θα γνώριζε πως, σε ό,τι αφορά τα έντυπα Μέσα, έχουν «κλείσει» όλα τα φύλλα. Όσο για τα ηλεκτρονικά Μέσα, δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία για άμεση ενημέρωση. Γιατί ακόμη και όσοι απασχολούνται στα ηλεκτρονικά Μέσα τα Σαββατοκύριακα κάνουν πιο πεζά πράγματα: πηγαίνουν στο super market, συνοδεύουν τα παιδιά τους σε παιδικά πάρτι, βλέπουν τους φίλους τους, κ.ο.κ. Ο βασικός θόρυβος έγινε από τα social media κατ’ αρχήν. Κυρίως με τη δημοσιοποίηση της επιστολής και μερικά πρώτα σχόλια.

Την διάβασα λοιπόν προσεκτικά αργά το βράδυ. Είναι πράγματι γραμμένη με ύφος που σε πρώτη ανάγνωση σε κλονίζει —«μήπως ήμασταν αγενείς και σκληροί;» Η δεύτερη ανάγνωση όμως απλώς αναδεικνύει ένα σωρό ενδιαφέροντα στοιχεία, πρωτίστως για την προσωπικότητα του Γιαν Φαμπρ, της οποίας μια γεύση είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε στην περίφημη συνέντευξη Τύπου…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top