ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «κινηματίας» Βασιλεύς των βασιλέων…

communist_jesus_by_scanner771

Σαν αύριο, στις 25 Δεκεμβρίου του 0, γεννήθηκε στη Βηθλεέμ ο σ. Θεάνθρωπος.

Με αγωνιστική κατάνυξη —ή μήπως με αγωνιστική κατανυκτικότητα; Τροφή για σκέψη…—, η Αυγή, η πρωινή εφημερίδα της Αριστεράς, δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο για την κινηματική πλευρά του κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Κι ενώ χιλιάδες κομσομόλοι ξεχύνονται στους δρόμους όπου γεννιούνται οι συνειδήσεις για να τραγουδήσουν τα αγωνιστικά κάλαντα

Χριστός γεννάται σήμερον
μη σκύβεις το κεφάλι
οι ουρανοί αγάλλονται
αντίσταση και πάλη

εμείς ας διαβάσουμε την Αυγή (αναδημοσιεύουμε το άρθρο αυτούσιο, εννοείται), φροντίζοντας να εμπεδώσουμε την επιχειρηματολογία για τη συνάφεια χριστιανισμού και μαρξισμού, με συνδετικό κρίκο βέβαια τον ελληνισμό, για να τη συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση της κόβας μας ή του κατηχητικού (ό,τι έρθει πρώτο)…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top