ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει το βραβείο Νόμπελ το Σαββατοκύριακο

epa05311319 (FILE) A file picture dated 20 June 2011 shows US singer-songwriter Bob Dylan performing on the stage in Tel Aviv, Israel. Dylan will celebrate his 75th birthday on 24 May 2016.  EPA/ABIR SULTAN

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει το μετάλλιο και το δίπλωμα του Νόμπελ Λογοτεχνίας τις επόμενες μέρες στη Στοκχόλμη, όπου πρόκειται να δώσει συναυλία, σύμφωνα με δήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας.
Η απόφαση της Ακαδημίας να δώσει στον βάρδο του «Blowin’ in the Wind» το βραβείο λογοτεχνίας προκάλεσε διαμάχη, που επέτεινε η σιωπή του Ντίλαν τις βδομάδες μετά την ανακοίνωση και το γεγονός ότι δεν πήρε μέρος στην ετήσια τελετή τον Δεκέμβριο.
«Τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν έχουν αποφασίσει να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο. Η Ακαδημία θα παραδώσει στον Ντίλαν το βραβείο του και θα τον συγχαρεί», γράφει η Σάρα Ντάνιους σε μπλογκ.
Ο 75χρονος Ντίλαν έχει προγραμματισμένες συναυλίες στην Στοκχόλμη και την Λουντ.
Η Ντάνιους είπε ότι ο Ντίλαν δεν θα δώσει την παραδοσιακή διάλεξη για το Νόμπελ αυτή την στιγμή. «Η Ακαδημία θεωρεί ότι θα της σταλεί μαγνητοφωνημένη ομιλία αργότερα» πρόσθεσε.
Για να παραλάβει τα 8 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (900.000 δολάρια) του βραβείου, ο Ντίλαν πρέπει να δώσει διάλεξη μέσα σε 6 μήνες από την 10η Δεκεμβρίου. Δεν είναι απαραίτητο να δοθεί στη Στοκχόλμη.
Η απόφαση απονομής του βραβείου στον Ντίλαν, για τον οποίο η Ακαδημία είπε ότι «έχει δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στην μεγάλη Αμερικανική τραγουδιστική παράδοση», θεωρήθηκε από πολλούς ράπισμα στο πρόσωπο των mainstream συγγραφείς.
Αλλά η Ακαδημία έχει και στο παρελθόν παραβιάσει τα παραδοσιακά όρια της λογοτεχνίας δίνοντας στον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ το βραβείο .

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top