ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα επέλεξε το «Μεγαλώνοντας» για αγαπημένη ταινία του 2014

OBAMA/

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι σινεφίλ. Το έχει αποδείξει κατά καιρούς με τις δηλώσεις του και το απέδειξε άλλη μία φορά με την επιλογή του «Μεγαλώνοντας» (Boyhood) ως αγαπημένης του ταινίας για το 2014.

Το Boyhood είναι η ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, την οποία ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έκανε 12 χρόνια να σκηνοθετήσει.

Η ταινία βρίσκεται στις λίστες πολλών κριτικών με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ενώ έχει ήδη αποσπάσει αρκετά βραβεία από ενώσεις κριτικών.

Ο Ομπάμα φαίνεται να… δίνει το «χρίσμα» για τα Όσκαρ, αλλά μένει να δούμε εάν η στήριξη αυτή θα βοηθήσει ή θα εμποδίσει την οσκαρική πορεία της ταινίας.

«Το Boyhood είναι σπουδαία ταινία» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο περιοδικό People, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Politico Playbook. «Αυτή νομίζω ότι είναι η αγαπημένη μου ταινία για αυτή τη χρονιά» δήλωσε.

Η Πρώτη Κυρία έχει μείνει λίγο πίσω στις κινηματογραφικές της γνώσεις. Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι είδε το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, αλλά δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα. «Το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από την ταινία» είπε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top