ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πες το μ’ ένα βιβλίο

love-books

Γιατί στις 23 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου; Ποιος ο σκοτεινός ρόλος ενός βιβλιοπώλη της Βαρκελώνης το 1923; Σε ποια χάρισε το ρόδο ο Sant Jordi; Πότε πέθανε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ; Τι λένε για το βιβλίο ο Groucho Marx και ο Frank Zappa; Πώς ταξινομείς βιβλία στον χώρο και στον χρόνο; Πώς (περίπου) ψωνίζεις βιβλία; Είναι λογοτεχνία το βίωμα; Μας εμποδίζει το Εγώ να διαβάζουμε; To dim/art σάς λύνει τις απορίες. Ο Γιώργος Τσακνιάς αποδομεί τη φράση «ένα ρόδο για τον έρωτα, ένα βιβλίο για πάντα», η Μαρία Τσάκος συλλέγει αποφθέγματα για το βιβλίο, ο Γιώργος Θεοχάρης μιλά για το στοίχημα που κέρδισε χωρίς να το βάλει, η Ελένη Κεχαγιόγλου διερωτάται αν γιορτάζει και η ροζ λογοτεχνία, ο Γρηγόρης Καραγρηγορίου μάς εξηγεί πώς ψωνίζει βιβλία (στο περίπου) κι ο Χρήστος Νάτσης γράφει για τη βιβλιοθήκη του Ερνστ Μπλοχ — υπό τους ήχους του Bob Dylan, του Bo Diddley, του Bomani Armah και του Αντύπα.

Η συνέχεια εδώ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top