ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αναγνωστήριο του Μαρξ

services_rr_624x304b

Το Βρετανικό Μουσείο δεν βιάζεται να αποφασίσει τι θα κάνει έναν από τους σημαντικότερους χώρους του Λονδίνου
—του Martin Bailey / The Art Newspaper | Μετάφραση για το dim/art: Ρηγούλα Γεωργιάδου—

Το Στρογγυλό Αναγνωστήριο του Βρετανικού Μουσείου, ένας από τους επιβλητικότερους χώρους του Λονδίνου, δεν προβλέπεται να λειτουργήσει πλήρως πριν από το 2020. Όσο διάστημα στέγαζε τη Βρετανική Βιβλιοθήκη, το Στρογγυλό Αναγνωστήριο είχε χρησιμοποιηθεί από γενιές μελετητών, ένας από τους οποίους ήταν και ο Καρλ Μαρξ. Τα ιστορικά γραφεία ανάγνωσης καλύπτονται προς το παρόν από ένα ψευδοδάπεδο που κατασκευάστηκε το 2007, όταν η αίθουσα μετατράπηκε προσωρινά σε χώρο για τις σημαντικότερες εκθέσεις του μουσείου.

index_slips_recording_the_issue_of_a_reading_ticket_to_karl_marx_dated_21_july_1873

Η τελευταία έκθεση που φιλοξενήθηκε εκεί, με τίτλο «Ζωή και Θάνατος, Πομπηία και Ηράκλειο», ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η στατικότητα του χώρου εξετάστηκε για πιθανά προβλήματα. Δεν προέκυψε τίποτε το σοβαρό, όμως το ψευδοδάπεδο της έκθεσης πρέπει να αφαιρεθεί και τα μέτρα ασφαλείας να αναβαθμιστούν. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016.

Διαβάστε την συνέχεια στο DIMART

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top