ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υποδοχή του πρωθυπουργού από εκατομμύρια Θρακιώτες εργάτες

article-2128948-129495a3000005dc-113_634x426

Το dim/art και η στήλη «Αυτό δεν είναι πίπα» διάβασαν το ρεπορτάζ των συντρόφων και συναδέλφων του ΑΠΕ σχετικά με την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην περιοχή της Ξάνθης. Επειδή οι σφοι του ΑΠΕ είναι νέοι και δεν ξέρουν καλά από αυτά τα πράγματα, θα τους κάνουμε μερικές υποδείξεις, συντροφικά πάντα. Πρώτα όμως ας δούμε το ρεπορτάζ αυτούσιο:

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από πολίτες της Θράκης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».

Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.

Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ ώρα».

Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά που είπες χθες το βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος).

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τούς ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.

Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε.

Αγαπητοί σφοι του ΑΠΕ, το ρεπορτάζ από μια τέτοια περιοδεία πρέπει να είναι ακριβές, όχι λιτό και φοβισμένο. Είμαστε αναγκασμένοι να σας κάνουμε κριτική, γιατί στο κείμενό σας διακρίνουμε εκφραστικές αναστολές, λες και γράφετε σε κανένα συστημικό ΜΜΕ και φοβάστε μη σας κακοχαρακτηρίσουν οι αστοί που διαβάζουν την Καθημερινή στο Κολωνάκι. Γιατί δεν γράφετε πλέρια και γλαφυρά την αλήθεια, να τη μάθει ο λαός; Φαίνεται πως έχει δίκιο ο ποιητής: έχετε αναστολές εκφραστικές: / κρατούν ακόμα οι συνήθειες οι αστικές… Ας είναι. Πάμε να δούμε το κείμενο λέξη προς λέξη:

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από πολίτες της Θράκης

Διαβάστε την συνέχεια στο dimartblog.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top