ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπου τα εξώφυλλα κορυφαίων βιβλίων ζωντανεύουν

unnamed

Ένα animation για βιβλιόφιλους, στο βιβλιοπωλείο «Shakespeare and Company»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς Spike Jonze συνάντησε τη γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Olympia Le-Tan, η οποία σε πολλές δημιουργίες της χρησιμοποιεί εξώφυλλα διάσημων βιβλίων, και της παρήγγειλε ένα έργο με τον Φύλακα στη Σίκαλη για να στολίσει έναν τοίχο του σπιτιού του. Σε αντάλλαγμα, εκείνη του ζήτησε να συνεργαστούν σε ένα φιλμ. Και έτσι, ο Jonze και η Le-Tan, μαζί και με τον γάλλο σκηνοθέτη Simon Cahn, επί έξι μήνες έγραφαν το σενάριο, το οποίο έπειτα έγινε ανιμέισον στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν 3.000 κομμάτια φελτ (ύφασμα φτιαγμένο από πρόβειο μαλλί) τα οποία έκοψε η Le-Tan μόνη της…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top