ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

170 ειδικοί κατατάσσουν τον Τραμπ στη θέση του χειρότερου προέδρου των ΗΠΑ

mount rushmore

Κάθε τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου γιορτάζεται στις ΗΠΑ η Μέρα των Προέδρων. Για το 2018 η μέρα αυτή ήταν η 19η Φεβρουαρίου.

Επιτροπή 170 ειδικών στην προεδρική πολιτική θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύουν οι  New York Times. Ο Ομπάμα είναι στην 8η θέση, ενώ στις πρώτες τρεις βρίσκονται οι Λίνκολν, Ουάσινγκτον και Φράνκλιν Ρούσβελτ. Οι ίδιοι ειδικοί είχαν κατατάξει το 2014 τελευταίο τον Μπουκάναν και 18ο τον Ομπάμα.

Το Top 10 σύμφωνα με την κατάταξη των Times είναι :

  1. Λίνκολν
  2. Ουάσιγκτον
  3. Φρ. Ρούσβελτ
  4. Τίοντορ Ρούσβελτ
  5. Τζέφερσον
  6. Τρούμαν
  7. Αϊζενχάουερ
  8. Ομπάμα
  9. Ρίγκαν
  10. Τζόνσον

Οι New York Times ρώτησαν ειδικούς για να φτιαχτεί μια πρώτη εικόνα για την θέση του Τραμπ στην ιστορία των προέδρων.

Από την προηγούμενη έρευνα του 2014 υπήρξαν αλλαγές (ο Ομπάμα σκαρφάλωσε στην πρώτη δεκάδα, ο Αντριου Τζάκσον έπεσε στην 15η θέση, ενώ πριν βρισκόταν στην δεκάδα).

Και ο πρόεδρος Τραμπ, σύμφωνα με τα 170 πολιτικούς επιστήμονες που πήραν μέρος στην έρευνα, έχει τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα για να βελτιώσει το ντροπιαστικό του ντεμπούτο.

Ο Τζέιμς Μπιουκάναν, που ήταν πρόεδρος όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος, εκτοπίστηκε από τη θέση του ως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία από τον τωρινό πρόεδρος Τραμπ.

Ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα.

Ακόμα και από την κομματική ματιά, ακόμα και οι Ρεπουμπλικανοί κατατάσσουν τον Τραμπ στους χειρότερους πέντε προέδρους.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top