ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ισορροπία

balance

Η ταινία μιλάει για την ισορροπία· ίσως για την ισορροπία του τρόμου. Ας μην πούμε άλλα και χαλάσουμε το τέλος. Ίσως πάντως δεν είναι τυχαίο ότι οι δημιουργοί της, οι δίδυμοι αδελφοί Wolfgang και Christoph Lauenstein, γεννήθηκαν στη (Δυτική) Γερμανία ένα χρόνο μετά την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου και ότι η Ισορροπία γυρίστηκε  τη χρονιά που το Τείχος κατέρρευσε.

Το ίδιο το stop motion animation δεν είναι ούτε τεχνικά ούτε αισθητικά άρτιο. Αυτό που κάνει την ταινία αξιοσημείωτη —και, πιθανότατα, αυτό που της έδωσε το Όσκαρ στην κατηγορία short animation το 1989, μόλις βγήκε— είναι η ιδέα και ο φοβερά ακριβής και ευρηματικός τρόπος με τον οποίο αυτή αποτυπώθηκε στο σενάριο. Η ισορροπία διαπερνά την ταινία και, κατ’ επέκταση, τον θεατή όχι ως εικόνα αλλά ως αίσθηση…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top