ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Banksy: Νέο έργο στην Ουαλία

bansky3

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy, με ανάρτησή του στο Instagram, επιβεβαίωσε πως είναι ο δημιουργός έργου στην ουαλική πόλη Port Talbot. Φιλότεχνοι ήδη συρρέουν έξω από το γκαράζ ενός μεταλλουργού της πόλης για να θαυμάσουν το νέο έργο από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη.

bansky-2

Το γκράφιτι, με τίτλο «Season’s Greetings», δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης και αναπτύσσεται σε δύο πλευρές τοίχου γκαράζ. Στη μια πλευρά απεικονίζεται ένα παιδί που φαίνεται να απολαμβάνει το χιόνι, αλλά στην άλλη πλευρά απεικονίζεται ένας φλεγόμενος κάδος απορριμμάτων. Αυτό που στον έναν τοίχο εκλαμβάνεται ως χιόνι δεν είναι κάτι άλλο από τις στάχτες.

Στο βίντεο που ανέβασε ο διάσημος καλλιτέχνης στο Instagram, ακούγεται το παιδικό κομμάτι «Little Snowflake». Στα πρώτα πλάνα φαίνεται το έργο αλλά σταδιακά αποκαλύπτονται τα χαλυβουργεία της πόλης. Τον Ιούλιο, μαύρη στάχτη από τα χαλυβουργεία κάλυψε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα στην περιοχή. Πιστεύεται πως είναι το πρώτο έργο του Banksy στην Ουαλία.

View this post on Instagram

. . . . Season’s greetings . . .

A post shared by Banksy (@banksy) on

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top