ΒΙΒΛΙΑ

Αυτό δεν είναι το καπέλο μου

ceb1cf85cf84cf8c-ceb4ceb5cebd-ceb5ceafcebdceb1ceb9-cf84cebf-cebaceb1cf80ceadcebbcebf-cebccebfcf85

Το βιβλίο αυτό το αγόρασα όταν ο Πέτρος ήταν μόλις δύο και κάτι χρονών, πολύ μικρός ακόμα για να καταλάβει την ιστορία με το μικρό ψαράκι που έκλεψε ένα καπέλο. Όμως, όταν το είδα στα ράφια του βιβλιοπωλείου, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το αγόρασα για τότε που θα έφτανε η «σωστή» ηλικία. Αργότερα έψαξα και την ιστορία πίσω από τον εκδοτικό οίκο Κόκκινο που έχει την έδρα του στην Καλαμάτα. Και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο Γιώργος Κουραβέλος πήγε στο Παρίσι για σπουδές, έζησε πέντε χρόνια στο Παρίσι και γύρισε φέρνοντας μαζί του μια σύζυγο εκδότρια και δύο κόρες. Μαζί με την Νοεμί, ξεκίνησαν το Κόκκινο το 2009, εκδίδοντας θησαυρούς κλασικής και σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας.

Ένα ψάρι έκλεψε ένα καπέλο.
Και μάλλον δεν το είδε κανείς. Μάλλον.

Αυτό το καπέλο δεν είναι δικό μου. Μόλις το ‘κλεψα. Το ‘κλεψα από ένα μεγάλο ψάρι. Κοιμόταν όταν του το πήρα. Και μάλλον θα κοιμάται για πολύ ακόμα. Αλλά, ακόμα και όταν ξυπνήσει, μάλλον δεν θα το πάρει είδηση. Και να, όμως, που κάτι πήγε στραβά.

Το βιβλίο του Καναδού Τζόν Κλάσεν είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις. Απλό στην εικονογράφησή του και χωρίς περιττά λόγια — και όμως, τόσο περιεκτικό…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top