ΜΟΥΣΙΚΗ

Bono: Το Brexit είναι απώλεια κοινών ονείρων, κοινών δυνάμεων

bono-u2

Το Brexit είναι «απώλεια κοινών ονείρων, κοινών δυνάμεων» σχολίασε ο Μπόνο στη διάρκεια συναυλίας των U2 στο O2 Arena στο Λονδίνο.
Το συγκρότημα της ροκ βρίσκεται στην περιοδεία «Experience + Innocence tour» και πριν από την ερμηνεία του πολιτικά φορτισμένου τραγουδιού «Get Out Of Your Own Way» (Βγες από τον δικό σου δρόμο), ο Μπόνο μίλησε για το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο αρχηγός των U2 χαιρέτισε το Λονδίνο ως «μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη» και μίλησε μπροστά από μια τεράστια σημαία σαν της ΕΕ με κίτρινα αστέρια, με το ένα αστέρι να έχει το χρώμα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και να είναι κυκλωμένο από μια καρδιά.
«Ήμασταν σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και οτιδήποτε νομίζετε γι αυτό, όλα όσα ακούσαμε γι αυτό από τη Μαδρίτη μέχρι το Βερολίνο και από το Παρίσι στο Άμστερνταμ είναι ότι οι άνθρωποι αγαπούν το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Ιρλανδός ρόκερ.
«Σας αγαπούν. Και κανείς δεν θέλει να φύγετε. Κι αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Για εμάς δεν είναι απλώς ένα χρυσό αστέρι που πέφτει από μια γαλάζια σημαία. Είναι μια απώλεια κοινών ονείρων, κοινών δυνάμεων. Χωρίς εσάς, είμαστε λιγότεροι. Χωρίς εσάς, τους Άγγλους, τους Σκωτσέζους, τους Ουαλούς, τους Βορειοϊρλανδούς, είμαστε λιγότεροι» τόνισε στη διάρκεια της συναυλίας στο Λονδίνο, στις 23 Οκτωβρίου.
Ο Μπόνο αφιέρωσε το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας «There Is A Light» στον Γιουτζίν Πέτερσον, Αμερικανό πάστορα, λόγιο και συγγραφέα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών.
«Θέλουμε να αφιερώσουμε τη βραδιά αυτή στον σπουδαίο Γιουτζίν Πέτερσον, ο οποίος μας άφησε χθες βράδυ» είπε ο Μπόνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top