ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος γιορτάζει την «Επιστροφή στο Μέλλον»

wh_backtothefutureday_socialgraphic

Χαζοαμερικάνοι;

—του Γρηγόρη Καραγρηγορίου—

Στις 21/10/2015 είναι η Back to the Future Day. Είναι η μέρα που ο Marty McFly πάει στο μέλλον στην απόλυτη 80s ταινία. «Επιστροφή στο Μέλλον» την είχα δει σε κοπάνα από σχολείο, τότε που είχαμε 27 σινεμά σε Πειραιά και περίχωρα και οι προβολές άρχιζαν από το μεσημέρι.

Ο Λευκός Οίκος κι ο Μπάρακ Ομπάμα την γιορτάζουν κανονικά κι εχουν διοργανώσει ειδικές διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Χαζοαμερικάνοι; Μπααααα… Πρώτα κάνουν viral μια light ιστορία που τα πολύ ενεργά, πολύ παραγωγικά και με άπειρες δυνατότητες μέλη της αμερικανικής κοινωνίας —όσοι είναι μεταξύ 15 και 35 ετών, δηλαδή— ξέρουν καλά. Και μετά χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον που ψάρεψαν και το καύσιμο των social media για να βάλουν στη συζήτηση το μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top