ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ποτέ δεν ένοιωσα ότι ανήκω σε ένα εθνικό σύνολο»

Dampassina COVER

H ελληνικότητα ήταν ο «δαίμονας» ή ο «άγγελος» για την τέχνη (σας); — απαντά η Λυδία Δαμπασίνα

Η ελληνικότητα είναι μια έννοια  που με φοβίζει όπως ο εγκλεισμός. Ιδίως στις ημέρες μας που υπάρχει έξαρση εθνικισμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ποτέ δεν ένοιωσα ότι ανήκω σε ένα εθνικό σύνολο. Ανήκω σε μια οικογένεια ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικά κράτη και θρησκείες και αυτό που μας ενώνει είναι η ίδια αντίληψη της ζωής. Η καταγωγή μου είναι από τη Μικρά Ασία — κατάλαβα ότι αυτό σημαίνει ότι κατάγομαι και από την Τουρκία.

Δεν ξέρω αν είμαι Ελληνίδα ή Γαλλίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top