ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Curry Krishna

ginsbergheader1

—της Stucano Closer και της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—

Δεν έγινε τυχαία ο ηγέτης του κινήματος των Μπήτνικ: ο Άλεν Γκίνσμπεργκ ήταν ίσως ο πιο αεικίνητος από όλη εκείνη τη μεγάλη αεικίνητη παρέα. Για την ακρίβεια, ήταν εκείνος που, χάρη στη φήμη και το πνευματικό εκτόπισμα που απέκτησε με τον καιρό (ευτυχώς, έζησε αρκετά ώστε να το αποκτήσει), εισήγαγε στην Αμερική, τη δεκαετία του ’60 τη μόδα της Ινδίας.

Ο Γκίνσμπεργκ ταξίδεψε με τον Πήτερ Ορλόφκι για πολλούς μήνες ανά την αχανή χώρα παρατηρώντας, μαθαίνοντας, συζητώντας, δοκιμάζοντας. Όπως ήταν αναμενόμενο, επέστρεψε στις ΗΠΑ εθισμένος στον ινδουισμό αλλά και στο κάρυ. Και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διαδώσει τόσο το κίνημα του Χάρε Κρίσνα όσο και την ινδική κουζίνα στη γαστριμαργικά ανύποπτη έως τότε Αμερική…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top