ΠΟΙΗΣΗ

Do you know my poetry?

poetry

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σήμερα, χάρη στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα που την εμπνεύστηκε και το 1997 παρουσίασε την ιδέα του στην Εταιρεία Συγγραφέων, χάρη επίσης στην ποιήτρια Λύντια Στεφάνου που ως κατάλληλη ημέρα αφιερωμένη στην ποίηση πρότεινε την εαρινή ισημερία και, τέλος, χάρη στον Βασίλη Βασιλικό που το 1999, ως πρέσβης της Ελλάδας στην Unesco, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιό της να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου. Και με τον τρόπο αυτό, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, σε μια συγκυρία οδυνηρή για τους χιλιάδες ανθρώπους που, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, έχουν βρεθεί παρίες και ανεπιθύμητοι.

Το dim/art αγαπά την ποίηση. Η πιο σταθερή στήλη του, από την πρώτη μέρα της ύπαρξής του, είναι «το ποίημα της εβδομάδας» (241 αναρτήσεις).

Αντί άλλου αφιερώματος, το dim/art δίνει τον λόγο στους ποιητές. Και προσεγγίζει την ποίηση με τα λόγια των δημιουργών της.

Η συνέχεια στο dim/art…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top