ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Forget Domani

happy-new-year

Αυτό δεν είναι τραγούδι #902
Dj της ημέρας, το dim/art

Οι δυσκολίες της ζωής δεν θα μας κάμψουν
λέγαμε μεταξύ Γκόρκυ και Χάμσουν

—Μανούσος Φάσσης—

Το 2017 ήρθε. Κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να είναι όσο καλύτερο γίνεται. Τις δυσκολίες του θα τις έχει, ωστόσο. Ας το επηρεάσουμε λοιπόν, όσο μπορούμε, ας μην πάθουμε κατάθλιψη πάντως. Η κατάθλιψη είναι απλώς άχρηστη (άσε που αποτελεί εγγύηση ότι το 2018 θα είναι ακόμα πιο χάλια). Συνελόντι ειπείν, δεν το «ξεχνάμε το αύριο», όπως προτείνει ο Φρανκ, διότι το αύριο σπανίως είναι όσο κακό φοβόμαστε ή όσο καλό ελπίζουμε· το αύριο είναι τώρα, δηλαδή πάντα.

Ούτε όμως ανησυχούμε υπερβολικά διότι, στο κάτω κάτω, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι — αλλά, μέχρι τότε, έχουμε ακόμα καιρό.

Καλή χρονιά!

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top