ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Glenn Gould, 1932-1982

glenngould5

Μια ανεξάντλητη μεγαλοφυΐα

—της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—

glenn_gould_captioned

Ο κόσμος της τέχνης έχασε πολύ νωρίς τον Γκλεν Γκουλντ. Ήταν μόλις 50 χρονών στις 4 Οκτωβρίου 1982 (γεννήθηκε το 1932 στον Καναδά) όταν έπαθε το εγκεφαλικό επεισόδιο που τον σκότωσε. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ιδιόρρυθμος, εμμονικός, αντισυμβατικός, υποχόνδριος, δύστροπος, φοβικός με τις αρρώστιες – και ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης, ένας πιανίστας που (επαν)ερμήνευσε ειδικά τον Μπαχ έτσι ώστε οι Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ να είναι περίπου ταυτισμένες πια με το όνομά του. Ήταν επίσης ένας διανοούμενος της μουσικής, ένα ζωντανό πνεύμα που ξεχείλιζε από χιούμορ και δημιουργικότητα σε έναν κόσμο που ενίοτε θεωρείται αποστειρωμένος.

Συνέχεια στο DimArt

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top