Πολιτική

Ο Βαρουφάκης, ο Φιλίνης και η Θεωρία των Παιγνίων

12200596_1071358289571185_1007621666_n

—του Γιώργου Πιέρρου για τη στήλη Παροράματα και ημαρτημένα

Και τώρα που καταλάγιασαν τα σχόλια και η βροχή δημοσιευμάτων για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ας αναρωτηθούμε: πόσο κοστίζει λίγο show με αντισυστημικό περιτύλιγμα; Πόσο κοστίζει η αλαζονεία και η κενότητα; Πόσο πουλιούνται μερικές ατάκες με εξυπνακίστικο ύφος; Όπως αποδεικνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης, πολύ ακριβά. Μπορεί σαν Υπουργός Οικονομικών να οδήγησε την χώρα ένα βήμα πριν τον όλεθρο, μπορεί να αποδείχθηκε τελικά καταστροφική και όχι δημιουργική η ασάφεια του, αλλά εκείνος κέρδισε πολλά από αυτήν.

Λένε πως με τους Ιταλούς μοιάζουμε και μάλλον ισχύει, ωστόσο εκείνοι ξεπέρασαν και την δική μας ΕΡΤ στα «μεγαλεία» της σε σπατάλη. Συγκεκριμένα, για μια 24λεπτη συνέντευξη στην Rai o Γιάνης Βαρουφάκης αμείφθηκε με 24.000 ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ το λεπτό. Λίγες μέρες πριν προκληθεί σκάνδαλο από την υπέρογκη αμοιβή του πρώην Υπουργού, η Αυγή είχε αποκαλύψει ότι κοστολογεί την παρουσία του σε συνέδρια στις 55.000 ευρώ.

ελικά η θεωρία των παιγνίων του Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να μην ωφέλησε την χώρα, μπορεί να μην ξεγέλασε τους εταίρους μας, ωφέλησε ωστόσο και με το παραπάνω τον ίδιο και το προσωπικό του σχέδιο. Πριν όμως από τον showman-καθηγητή, μια εμβληματική μορφή της ανανεωτικής αριστεράς είχε αναλύσει την συγκεκριμένη θεωρία. Αναφέρομαι στον Κώστα Φιλίνη και στο μοναδικό βιβλίο που έγραψε κρατούμενος επί δικτατορίας Θεωρία των παιγνίων και πολιτική στρατηγική…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top