ΜΟΥΣΙΚΗ

Happy birthday, Neil Young

neil_young-1

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου του 1945, γεννήθηκε στο Τορόντο ο Neil Young. Του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει και να μείνει πάντα νέος και πάντα Young: Forever Young του Bob Dylan, από τον Neil Young και τους Grateful Dead (Νοέμβριος 1991).


Αγαπάμε τον Neil για πολλά τραγούδια του — για τη συνολική προσφορά του, που λένε. Όπως το κλασικό Heart of gold:


Ή ο ύμνος:


Και από τον ώριμο —πλην πάντα νέο, είπαμε!— Neil, έχουμε αδυναμία στο εξαιρετικό soundtrack του Νεκρού (Dead Man) του Jim Jarmusch (1995). Ο Neil κλείστηκε στο στούντιο όπου έγραψε τη μουσική βλέποντας την ταινία. Παίζει κιθάρα, ηλεκτρική και λίγο ακουστική, και ελάχιστα πλήκτρα. Κατά τα άλλα, σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του soundtrack (εκτός από το κύριο θέμα) ακούγεται στο βάθος ήχος μηχανής φορτηγού αυτοκινήτου, παρ’ όλο που η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα — άλλη μια ένδειξη της αλλόκοτης ιδιοφυΐας του Young, αλλά και του Jarmusch εν προκειμένω.

dimart

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top