ΕΥΡΩΠΗ

Led by Donkeys: «Μυστηριώδης» καμπάνια με αφίσες κατά του Brexit

billboard1

Αφίσες σε διαφημιστικές πινακίδες όπου φιγουράρουν δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού και βουλευτών οπαδών του Brexit έχουν γεμίσει το Ντόβερ, ως μέρος της «αντάρτικης διαφημιστικής καμπάνιας» με στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα λόγια και προβλέψεις.


Η ομάδα Led By Donkeys ανέλαβε την ευθύνη για τις αφίσες, περιγράφοντας την καμπάνια σαν «δημόσια καμπάνια ενημέρωσης για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο τις δηλώσεις και υποσχέσεις που μας έκαναν οι βουλευτές μας».
Το Ντόβερ, όπως και οι άλλες πόλεις όπου αναρτήθηκαν οι αφίσες, επιλέχθηκε για την σημασία του, που στην περίπτωση αυτή είναι ότι είναι η πρώτη γραμμή για να δεχθεί την επίδραση του Brexit, είπε στον Guardian εκπρόσωπος της ομάδας.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από την ομάδα, που δημοσιεύει την δραστηριότητά της στον λογαριασμό της στο Twitter @ByDonkeys έχουν επιλέξει την ανωνυμία, αλλά λένε ότι η ιδέα γεννήθηκε σε μια συζήτηση σε παμπ στο ανατολικό Λονδίνο.
«Ο κύκλος των ειδήσεων είναι τόσο γρήγορος τώρα και ο κόσμος προχωρά τόσο γρήγορα που ξεχνά αυτά που λένε οι ηγέτες μας» είπε ο εκπρόσωπος. «Το μόνο που κάνουμε είναι να προσφέρουμε μια δημόσια υπηρεσία πληροφόρησης λέγοντας: «Σταθείτε ένα λεπτό και θυμηθείτε τι είπαν όλοι αυτοί γιατί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι του κράτους’ … Πρέπει να θυμηθούμε αν είναι εξοπλισμένοι να μας πάνε σ’αυτό το ταξίδι και από πολλές απόψεις φαίνεται ότι δεν είναι».

«Οταν ξεκινήσαμε ήμασταν έξι φίλοι που ήθελαν να αποκαλύψουν την υποκρισία των πολιτικών στο Brexit. Τώρα θέλουμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία που έχει δει ποτέ η χώρα» λένε.
Οι «έξι φίλοι» λένε ότι έχουν ξεκινήσει με μια «επένδυση» 10 χιλιάδων λιρών (στερλίνες) για 10 διαφημιστικές πινακίδες, όμως επιθυμούν να επεκτείνουν τα όρια της πρωτοβουλίας τους. Τις τελευταίες ώρες τα συγκεντρωθέντα χρήματα έχουν γίνει 99.000 λίρες. Ο λογαριασμός των Γαϊδουριών στο Twitter (με 45 χιλιάδες ακολούθους) έχει φωτογραφία ένα κοστουμαρισμένο γαϊδούρι – με γραβάτα ασφαλώς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top