ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Lovesong

lovesong

Αυτό δεν είναι τραγούδι #959
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Όταν έχουν προηγηθεί μερικές χιλιάδες χρόνια κατά τα οποία ο έρωτας είναι το θέμα αναρίθμητων ποιημάτων, μυθιστορημάτων, διηγημάτων, θεατρικών και τραγουδιών, πόσο πρωτότυπο στιχουργικά μπορεί να είναι ένα ερωτικό τραγούδι; Από καθόλου έως πολύ. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Lovesong των Cure —κομμάτι του 1989· άλλα 28 χρόνια μεσολάβησαν έκτοτε— είναι ότι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αλλά με τον απλούστερο δυνατό τρόπο: δεν έχει καινούργιες λεπτομέρειες, ιδιόρρυθμους ήρωες ή περίεργα twist και παραλλαγές του ερωτικού μοτίβου. Μόνο μια αντίφαση: alone / with you. Και μια παράξενη αλήθεια: Whatever words I say, I will always love you.

Απλό και ταυτόχρονα περίπλοκο; Ίσως. Ακατανόητο; Σίγουρα. Αλλά αν ήταν κατανοητό θέμα ο έρωτας, δεν θα είχαν γραφτεί εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια τόσα ποιήματα, μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά και τραγούδια.

Whatever words I say
I will always love you

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top