ΜΟΥΣΙΚΗ

Meditation on integration

FRANCE. Paris. CHARLIE MINGUS SEXTET. 1964.
In the foreground: American alto saxophonist Eric DOLPHY (center).
In the background, from left to right: American jazz musicians Clifford JORDAN (tenor saxophone), Charles MINGUS (doublebass) and Jaki BYARD (saxophones, piano, trumpet). 

Contact email:
New York : photography@magnumphotos.com
Paris : magnum@magnumphotos.fr
London : magnum@magnumphotos.co.uk
Tokyo : tokyo@magnumphotos.co.jp


Contact phones:
New York : +1 212 929 6000
Paris: + 33 1 53 42 50 00
London: + 44 20 7490 1771
Tokyo: + 81 3 3219 0771


Image URL:
http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2TYRYDJ45CZ&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1021
Dj της ημέρας, ο Τάκης Φωτιάδης

Το Παρίσι είναι επίκαιρο — αλλά, όπως γράφτηκε πρόσφατα στο dim/art, το Παρίσι είναι πάντα επίκαιρο. Από το Παρίσι λοιπόν και από το μακρινό 1964, μια θρυλική ηχογράφηση των Charles Mingus και Eric Dolphy: Meditations on integration. Και ο τίτλος επίκαιρος είναι: integration, ενσωμάτωση των μεταναστών στις κοινωνίες όπου γίνονται δεκτοί ή αφομοίωση; Η συζήτηση η ίδια είναι θεμιτή, αλλά κατά κανόνα γίνεται εν θερμώ, σε λάθος βάση και με λάθος όρους. Ο Charles και ο Eric μάλλον δεν είχαν αυτή τη σημασία του όρου κατά νου· εικάζω ότι ο τίτλος του κομματιού αφορά τη βουδιστική αντίληψη του διαλογισμού με στόχο την αφομοίωση των διαφορετικών εαυτών εντός του ατόμου ­· πιο sixties πεθαίνεις, δηλαδή. Όπως και να ‘χει, είναι κομματάρα. Είκοσι δύο από τα καλύτερα λεπτά της ζωής σας, ακόμα κι αν δεν ενσωματώσετε τελικά όλους τους εαυτούς σας στο διάστημα αυτό.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top