ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Την κουρτίνα! Την κουρτίνα!»

kourtina-cover

Σημειώσεις μιας Φιλολόγου

—της Ρούλας Καλαρά—

Για πρώτη φορά στη ζωή μου και παρά τη θέλησή μου,  βρέθηκα καθηγήτρια σε Γυμνάσιο, να έχω να χειριστώ μικρά —για τα δικα μου δεδομένα— παιδιά. Και μάλιστα, να πρέπει να τους διδάξω τραγωδία! Την Ελένη του Ευριπίδη!

Περνάει ο μακροσκελή πρόλογος… Αρχίζουν οι μονόλογοι. Εγώ διαβάζω, τα παιδιά κοιμούνται στα θρανία. Τα ξυπνάω με τις φωνές μου, τα καλοπιάνω, τα βάζω να διαβάσουν αυτά… τίποτα! Μετά από λίγο, βαρεμάρα και ύπνος. Πέρασαν κάμποσες διδακτικές ώρες στην απόλυτη ανία. Απελπίστηκα. Ήταν βέβαιο ότι δεν θα μάθαιναν τίποτα. Ούτε καν τι είναι όλοι αυτοί που μιλάνε στο έργο. Δεν ήξερα τι άλλο να κανω.

Ακόμα και σήμερα βλέπω μπροστά μου τη σκηνή στην αίθουσα…

Κοιτάζω γύρω για σανίδα σωτηρίας, ψάχνω να βρω κάτι. Και τη βλέπω: μια πράσινη, ξεθωριασμένη απ’ τον ήλιο κουρτίνα, έχει βγει απ’ τα κρικάκια της (ποιος ξέρει τι γινότανε στην τάξη στο διάλειμμα!) και κρέμεται πάνω στο πρεβάζι του παραθύρου.

Όπως στα κόμικς, άναψε στο μυαλό μου ο γλόμπος!…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top