ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάση Πλατεία Αμερικής

eispraktoras

—της Σεβαστής Λιοναράκη-Χρηστίδου—

Κι εγώ αγαπούσα τους εισπράκτορες των τρόλεϊ. Κάθε φορά που ερχόμασταν με τον αδελφό μου μικροί στην Αθήνα, μας μάγευε, όχι τόσο το τρόλεϊ, όσο ο εισπράκτορας. Τον παρακολουθούσαμε με μεγάλη προσήλωση να κόβει τα εισιτήρια και να βάζει τα κέρματα με φοβερή ταχύτητα στην ξεχωριστή θέση τους στο ειδικό τσαντάκι – θήκη. Μόλις ακουγόταν η φωνή του εισπράκτορα «στάση Πλατεία Αμερικής», ο αδερφός μου του ζητούσε τα στελέχη των εισιτηρίων που είχε κόψει καικρατώντας τον πολύτιμο θησαυρό στα χέρια τρέχαμε στο σπίτι της γιαγιάς μου, στην οδό Ευπαλίνου, να παίξουμε τον «εισπράκτορα». Με τη σειρά του ο καθένας καθόταν στην καρέκλα, που της βάζαμε μια σανίδα μπροστά και γινόταν η θέση του εισπράκτορα, έκοβε τα εισιτήρια και έβαζε και έβγαζε τα κέρματα από την αυτοσχέδια θήκη που είχαμε φτιάξει σε στιγμή μεγάλης έμπνευσης και των δύο…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top