ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έχει πλάκα να είσαι ζωντανός»

joe_strummer_1

Joe Strummer, 1952-2002

του Γιώργου Θεοχάρη–

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια πέθανε ο Joe Strummer, η εμβληματική μορφή του σκεπτόμενου punk. Για ένα σεβαστό μέρος των γεννημένων στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ο θάνατός του σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής. Φυσικά, όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, εξακολουθεί να «ζει» μέσα από το έργο του. Όμως δεν είναι το ίδιο. Η απώλεια ενός «πρότυπου» της εφηβείας βιώνεται σωματικά, κάπως σαν το τέλος της αρχής…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top