ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λιμοκοντόροι και αλάνια: ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία

COVER

—του Γιώργου Τσακνιά για τη στήλη Παροράματα και ημαρτημένα

Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας: «Όποιος στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό, αναλαμβάνει και το κόστος της επιλογής του».

Κατ’ αρχάς, όποιος στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό το κόστος το έχει αναλάβει ήδη και το ξέρει: κόστος είναι το ποσό που καταβάλλει στον παρέχοντα την υπηρεσία, δηλαδή στο ιδιωτικό σχολείο. Ο ΦΠΑ είναι φόρος. Κόστος είναι μόνο με μεταφορική σημασία. «Τίμημα» εννοεί ο κ. Φίλης, λοιπόν, όταν λέει «κόστος» — θυμηθείτε το ομώνυμο θεατρικό του Άρθουρ Μίλερ. Εν προκειμένω, το κόστος / τίμημα μάλλον νοείται ως «τιμωρία» για την επιλογή ιδιωτικού σχολείου — επιλογή που δεν απαγορεύεται, βέβαια, αλλά φαίνεται πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναιfrowned upon, θα λέγαμε αγγλοσαξωνιστί…

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top