ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Πούσκιν με κόλλησε…»

cover

Η Ραφή στο Μπαγκλαντές-Residency όπερας και λογοτεχνίας

Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, μετά τον επιτυχημένο περσινό κύκλο συναυλιών «He thought he saw an elephant» στο Μουσείο Ισλαμικής τέχνης, διευρύνει την δράση της πάνω στη σχέση λογοτεχνίας και λυρικού τραγουδιού με ενα τετράμηνο residency στον πολιτιστικό χώρο Μπαγκλαντές.

Το residency εγκαινιάζεται με ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892-1941), σε συνεργασία με το περιοδικό Ποιητική. Η «πυρπολημένη φωνή» της Ρωσίας έζησε τον ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό των αρχών του 20ου αιώνα, τη σοβιετική επανάσταση, την κλειστή κοινωνία των εμιγκρέδων στο Παρίσι ( ενώ ταυτόχρονα αλληλογραφούσε με τον Ρίλκε και τον Πάστερνακ) για να καταλήξει φτωχή και αποξενωμένη στην πατρίδα της, «ιδανική αυτόχειρας» του καθεστώτος.

Η βραδιά περιλαμβάνει (σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση) τον κύκλο που συνέθεσε ο Σοστακόβιτς πάνω στην ποίηση της Tσβετάγιεβα, performance εμπνευσμένες απο το αφιέρωμα της Ποιητικής και αποσπάσματα της παράστασης Amor est, βασισμένης στο έργο της, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σιδηροπούλου και μουσική Μιχάλη Δέλτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

12348079_1041193532587916_4744583018249011565_n

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top