Πολιτική

Δε θέλω παρτίδες μαζί σου

cover OK

—του Γιάννη Παπαθεοδώρου για τη στήλη Ανώμαλα Ρήματα

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής, αρκετές παρέες αγροτών επισκέφτηκαν τα αθηναϊκά «μπουζούκια». Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από αυτούς που ήρθαν από την Κρήτη στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις «τίμησαν» νυχτερινό κέντρο στη Λιοσίων, όπου μάλιστα χόρεψαν με την γκλίτσα ανά χείρας, το τραγούδι «Άστρα μη με μαλώνετε». Από μια άποψη, το τραγούδι ταιριάζει στη συγκυρία, αφού, όσοι αγρότες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μόνο στα άστρα μπορούν να πουν πλέον το πόνο τους για τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης. Σε μια ελαφρώς διαφορετική γραμμή, ο αειθαλής Γιώργος Μαργαρίτης τραγούδησε πάνω στο πάλκο της Πλατείας Συντάγματος, υπενθυμίζοντας την πολιτική αλληγορία της γνωστής επιτυχίας του: «πεθαίνω για σένα / κι ας είσαι απάτη».

Λίγες μέρες πριν, ωστόσο, μια άλλη λαϊκή αοιδός, η Μάιρα Ψιλοπούλου κατέβαζε μια πιο προχωρημένη «πολιτική πλατφόρμα», για να μεταμορφωθούν τα μπλόκα σε αντιστασιακές πίστες, προκειμένου να φουντώσει ο κοινωνικός ξεσηκωμός. «Συμφωνώ με τις ακραίες κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως και όλων των άλλων κλάδων που θίγονται από τα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας, που σκοπεύουν να επιβάλλουν για ακόμη μία φορά οι κυβερνώντες» δήλωσε η κ. Μάιρα Ψιλοπούλου. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Έλληνες. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει. Πλέον δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους και λογαριασμούς. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». […] Έχει περάσει από το μυαλό μου η ιδέα να το κάνω, ειλικρινά. Σκέφτομαι να πάω να τραγουδήσω στα μπλόκα για συμπαράσταση στους αγρότες».

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top