Το Σύνθημα της Ημέρας

Από τη Ρώσσικη περεστρόικα με αγάπη !

Ζ Η Τ Ω    Η    Χ Ω Ρ Α    Τ Ω Ν    Σ Ο Β Ι Ε Τ !

Ζ Η Τ Ω    Η    Χ Ω Ρ Α    Τ Ω Ν    Σ Ο Β Ι Ε Τ !

.

 

.

Π Ε Ρ Ε Σ Τ Ρ Ο Ϊ Κ Α    Ο Π Ω Σ    Μ Ε Τ Α Ρ Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Η . . .

Η «Μεταρρύθμιση» στη χώρα της τρόικα και της περεστρόικα!
Γιατί μόνον όταν συνειδητοποιήσει κανεις ότι η μεταρρύθμιση στα ρώσσικα λέγεται περεσΤΡΟΪΚΑ, μπορεί να καταλάβει γιατί χωρίς την τρόικα δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις σε μια χώρα – και ιδιαίτερα στη παραδοσιακά φιλορωσσική Ελλάδα – αλλά και γιατί η Ρωσία ειναι η μεγάλη πατρίδα και των μεταρρυθμίσεων!

.


Οι μεταρρυθμίσεις εδώ είναι συνεχόμενες και υποχρεωτικές, εφ’ όσον πρόκειται για το καλό του λαού…

.


Η πιό γνωστή των τελευταίων 20 χρόνων είναι η μεταρρύθμιση του σοσιαλιστικού συστήματος σε καπιταλιστικό!
Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο, εντελώς διαφορετικά κοινωνικά συστήματα, αποδείχτηκε χαώδης…

.


Στον υπαρκτό Σοσιαλισμό οι πολίτες ψήφιζαν συνεχώς τον Μπρέζνιεφ για πρόεδρο, ενω στον (υπαρκτό επίσης) Καπιταλισμό ψηφίζουν τον Πούτιν!

.

Στον Σοσιαλισμό, ο Μπρέζνιεφ ήταν ισόβιος, ενώ στον Καπιταλισμό, ο Πούτιν ξεκουράζεται κάθε 10 χρόνια από κάποιο φίλο του και…ξαναεκλέγεται μετά.

.

Στο Σοσιαλισμό, επίσης, η μαφία ήταν κρατική, ενώ σήμερα έχει αποκρατικοποιηθεί, λόγω ΠερεσΤΡΟΙΚΑΣ!

.

Τέλος και παρά τις απανωτές μεταρρυθμίσεις, τριγυρνώντας στους δρόμους, διαπιστώνεις εύκολα ότι ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ!

( Νέα…μεταρρυθμιστική ανταπόκριση αύριο)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top