Το Σύνθημα της Ημέρας

ΟΧΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία!

sinthima-160917

Σύντροφοι κεντροαριστεροί,
Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια να απαξιωθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη της αρχηγού του νέου πασοκικού φορέα του χώρου μας με τη συμμετοχή σ’ αυτήν ασχέτων με την κεντροαριστερά στοιχείων και μάλιστα εξ αποστάσεως.
Ας μη γελιούνται μερικοί. Άλλο η πολιτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και άλλο των ίσων ψήφων εξ αποστάσεως.
Πού το πάνε δηλαδή; Να επιλέξουν αρχηγό χωρίς να σηκωθούν να τρέχουν να βρούν την πιο κοντινή στα χωριά και στις πόλεις τους κάλπη; Μήπως νομίζουν ότι και η κοινωνική επανάσταση θα νικήσει ηλεκτρονικά από τους καναπέδες τους;
Κι όσο για τις εκατοντάδες χιλιάδες που εργάζονται στο εξωτερικό, τι νομίζουν κι αυτοί; Ότι αν δεν ταξιδέψουν με κάθε μέσον στις πρεσβείες και τα προξενεία θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αρχηγό; Ξέρουν καλά πόσο αγωνιζόμαστε για το δικαιωμά τους στην ψήφο αλλά για τις εθνικές εκλογές, όχι για τις δικές μας και μάλιστα από το laptop τους.
Κι έπειτα, ποιος μας λέει ότι η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν θα γίνει στην πράξη η κουκούλα των δεξιών φιλελέδων που προσπαθούν να μολύνουν το χώρο μας; Ας μην ξεχνάμε, εναπομείναντες σύντροφοι, ότι η επομένη της ψηφοφορίας θα μας βρει και πάλι μόνους μας, με τους κομματικούς και βουλευτικούς μας μηχανισμούς, για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Ας μην αφήσουμε άλλους να καθορίσουν τις τύχες της ιστορικής μας παράταξής που ανάγκασε ακόμα και τον Τσίπρα να υποκλιθεί στο μεγαλείο της.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΓΟΥΑΙ ΦΑΙ!
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Α.Ε.Ε.Ψ. (Ανεξάρτητη Επιτροπή Ενσώματης Ψηφοφορίας)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top