Το Σύνθημα της Ημέρας

Ο Αλέξης γράφει: Αγαπητοί Βαγγέλη και Φώτη

Κυβερνώσα… Κεντροαριστερά!

Κυβερνώσα… Κεντροαριστερά!

.

 

.

Αγαπητοί μου Βαγγέλη και Φώτη,

Είναι μια μεγάλη απογοήτευση για μένα ότι αρχίσατε μια αλληλογραφία, χωρίς να μου στείλετε κι εμένα ούτε ένα γράμμα!
Παρακολουθώ με πολλή συγκίνηση τη προσπάθεια που κάνετε, σαν κυβερνητικοί εταίροι, να στηρίξετε το έργο της κυβέρνησης που συμμετέχετε.
Η πείρα σας αυτή θα αποδειχθεί πολύτιμη αύριο, που θα κληθείτε, σαν ισότιμοι εταίροι να τσοντάρετε τη πραγματική κυβερνώσα αριστερά, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ!
Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα ξανααναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο και θα πάρουμε τις σκληρές, αλλά αναγκαίες για το λαό μας αποφάσεις, μαζί θα διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ που είναι για μας κυριολεκτικά φετιχ…
Μαζί θα αποκρούσουμε την αποτρόπαια επίθεση αυτού του μισότρελλου που θέλει να βγάλει τη χώρα μας από την ευρωζώνη και να την καταδικάσει σε πτώχευση και μαρασμό!
Εντάξει, μπορεί παλιά να λέγαμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα, αλλά τώρα τα πράγματα σοβάρεψαν και – όπως εξήγησα και στον μεγάλο τιμονιέρη του πλανήτη μας και μεγαλοδυή πολιτικό Μπαράκ Ομπάμα – θα κυβερνήσουμε την Ελλάδα με σύνεση και σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ήδη ή πρόκειται να αναλάβει!

Αγαπητέ μου συμπρόεδρε Βαγγέλη,

Προετοιμάζεις το επανιδρυτικό συνέδριο της ιστορικής σου παράταξης που τόσα και τόσα προσέφερε στο τόπο μας.
Πώς μπορείς όμως να μην απευθύνεις πρόταση συμμετοχής στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου σήμερα συμμετέχουν πιό πολλοί πασόκοι, απʼ ότι στο εναπομείναν κόμμα σου;
Δεν σʼ ενδιαφέρει η γνώμη των άξιων στελεχών σου που πρωτοστάτησαν τότε και που τώρα δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη, αντιθέτως θα ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξανασώσουν τη χώρα μας;
Περιμένουμε με αγωνία την πρόσκλησή σου για εποικοδομητική συμμετοχή στο διάλογό σας, τον… κοινό μας διάλογο!

Αγαπητέ μου συμπρόεδρε Φώτη,

Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πολυετείς φωτεινές μνήμες των κοινών μας αγώνων!
Μαζί αγωνιστήκαμε για μια αριστερά της καταγγελίας, της αποδοκιμασίας και των καταλήψεων… την οποία, τελευταία, πρόδωσες Φώτη και πέρασες στο στρατόπεδο που θέλει να γίνουν, επιτέλους και μερικά πράγματα στην Ελλάδα.
Μαζί παραλάβαμε ενιαίο κόμμα και το κάναμε συνιστώσες…
Σε θαυμάζω που δεν απεμπολείς με τίποτα τις μεγάλες αριστερές ιδέες της μονιμότητας στο δημόσιο και της υποστήριξης όλων των δικαίων – όλων… δηλαδή – διεκδικήσεων όλων των κλάδων και όλων των επαγγελμάτων.
Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις με τους πασόκους που πλακώσανε και σε σας. Σε πληροφορώ ότι οι Μιχελογιαννάκηδες και οι Βουδούρηδες είναι παρονυχίδα μπροστά σʼ αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι να κάνεις… Βλέπεις ότι χωρίς λαϊκισμό και κωλοτούμπες δεν κυβερνιέται αυτός ο τόπος!
Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ιδέα της ΔΗΜΑΡ για την κυβερνώσα Αριστερα.
Μαζί θα κυβερνήσουμε!

Αγαπητοί μου συμπρόεδροι,

Μαθαίνω ότι σκέφτεστε – αργά ή γρήγορα – να οργανώσετε συνάντηση αντιπροσωπειών σας για να συζητήσετε ελεύθερα και άνετα για τη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς.
Ελπίζω να μη μας ξεχάσετε!
Θα συμμετάσχουμε με μεγάλη χαρά, αφου βέβαια διευκρινήσουμε και ορισμένα θέματα για το μοίρασμα των θέσεων στη συγκυβέρνησή μας, ιδιαίτερα στην ΕΡΤ…
Για το λόγο αυτό θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία μας η συντρόφισσα Ζωή, προκειμένου να υποβάλλει τις… κατάλληλες ερωτήσεις!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αλέξης Τσίπρας
Μέλλων Πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top