Το Σύνθημα της Ημέρας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ… Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΕΝΣ!

ΜΙΚΑΕΛ  ΜΑΡΤΕΝΣ: Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να με δεχθείτε στο ίδιο το γραφείο σας, κύριε Πρόεδρε.
ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και φιλόξενο για όλους τους δημοσιογράφους, κύριε Μάρτενς.
ΜΙΚΑΕΛ  ΜΑΡΤΕΝΣ: Θα σας δείξω μια γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας, την Frankfurter Algemeine Zeitung. Σας αρέσει το χιούμορ της;

.

ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν βλέπω πουθενά κανένα χιούμορ, κ. Μάρτενς.
Η σάτυρα έχει κανονικά και μια δόση υπερβολής. Στη περίπτωση αυτή, ωστόσο, δεν απεικονίζει παρά την πραγματικότητα, όπως ακριβώς είναι. Είμαι όντως ανίκητος!
ΜΙΚΑΕΛ ΜΑΡΤΕΝΣ: Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια πλατιά συμμαχία όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων με τις οποίες θα κυβερνήσετε. Ακόμα και το αντιφασιστικό, αντιλαϊκίστικο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Καμμένου είναι μαζί σας. Πώς τα καταφέρατε;
ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο. Ξέρετε, μπορεί με το κόμμα του κ. Καμμένου να έχουμε ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις σε επουσιώδη θέματα, όπως άλλωστε συμβάινει με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά μπροστά στην προοπτική της εξουσίας, όλα αυτά δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο!
ΜΙΚΑΕΛ ΜΑΡΤΕΝΣ: Στην προεκλογική εκστρατεία του 2012 είχατε κάνει στην Ομόνοια τη μεγαλειώδη δήλωση, ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην καγκελάριο Μέρκελ. Πράγματι πολύ αποκαλυπτική η δήλωσή σας. Τη θυμάστε;
ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν την θυμάμαι, αλλά δεν αποκλείεται και να την έχω κάνει… Ξέρετε, εγώ απλώς τις διαβάζω τις ομιλίες μου. Θα ρωτήσω και θα σας πω!
ΜΙΚΑΕΛ  ΜΑΡΤΕΝΣ: Έχω την τιμή να συνομιλώ με τον αρχηγό του μεγαλύτερου αριστερού ευρωπαϊκού κόμματος και τον επόμενο πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής. Θέλετε, με την ευκαιρία, να απευθύνετε ένα μήνυμα στους λαούς τις Ευρώπης;
ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Με κάνετε και κοκκινίζω με τα καλά σας λόγια κ. Μάρτενς. Τις ερωτήσεις μόνος σας τις ετοιμάσατε ή μαζί με τον κ. Σκουρλέτη;
ΜΙΚΑΕΛ  ΜΑΡΤΕΝΣ: Δεν τον γνωρίζω, ούτε και έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σκουρλέτη. Αλλά την προετοιμασία των ερωτήσεων κάθε σημαντικής συνέντευξης με μεγάλους ηγέτες την κάνω συνήθως μόνος μου.
ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχεις ξεπεράσει κάθε όριο θρασύτητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βρωμογερμαναρά! Τσακίσου αμέσως έξω από το γραφείο μου, μη σε πετάξω έξω εγώ ο ίδιος!

(ακούγεται ισχυρός θόρυβος και η απομαγνητοφώνηση είναι αδύνατη στη συνέχεια…)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top