Το Σύνθημα της Ημέρας

Σώσον ΣΥΡΙΖΑ τον λαόν σου…

Ευκατάστατοι Έλληνες, περιμένουν να καταθέσουν τις περιουσίες τους στο Δημόσιο!

.

 

.

Με μια εκπληκτική σε απλότητα, αποτελεσματικότητα και – κυρίως – ρεαλισμό πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, σε χθεσινή πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή!

.


Η προτασή αυτή τού προέδρου της πολυρευματικής αριστεράς, έρχεται να καλύψει άμεσα τα μεγάλα ελλείματα της οικονομίας μας, ενω, παράλληλα, δημιουργεί δυνατότητες για γενναίες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα σχετικά συχνής παρουσίας στην εργασία κλπ.

.

Πιό συγκεκριμένα, προτείνει, όσοι εχουν περιουσία μεγαλύτερη ενός ορίου (συνυπολογιζομένων και των…τυχόν περιουσιών σε Ελβετία, off shore εταιρείες κλπ) να καταβάλουν στο κράτος την αξία της μισής τους περιουσίας μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μερικών χρόνων, σε ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις!

.

Ελπίζουμε, τουλαχιστον, οι δόσεις να είναι άτοκες…

Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, αντέδρασε ακαριαία στην πρόταση Τσίπρα, καταγγέλλοντάς τον ότι, ουσιαστικά, αποτελεί τον δούρειο ίππο της πλουτοκρατίας, καθώς κατοχυρώνει την άλλη μισή περιουσία στους φερόμενους ως κατόχους της!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top