Το Σύνθημα της Ημέρας

ΤΟ «ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΟΥ… ΣΥΡΙΖΑ!

Η ηρωική πράξη που σημάδεψε την αντίσταση κατά των κατακτητών!

Η ηρωική πράξη που σημάδεψε την αντίσταση κατά των κατακτητών!

.

 

.

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ…

Οι ήρωες και οι αγωνιστές πρέπει πρώτα οι ίδιοι να τιμούν και να υπερασπίζονται την ιστορία και τους αγώνες τους, με την ίδια τη στάση και το προσωπικό τους παράδειγμα.
Ο Μανώλης Γλέζος, που κατά τον Ηλία Ηλιού αποτέλεσε το «τίμιο ξύλο» της ελληνικής Αριστεράς, σημάδεψε και συμβόλισε με την ηρωική του πράξη και την όλη του πορεία την Εθνική μας Αντίσταση.
Για τη στάση του εκείνη τιμήθηκε πολλαπλά από τον ελληνικό λαό αναδεικνυόμενος βουλευτής, ευρωβουλευτής, δήμαρχος κλπ. ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο κατά καιρούς ανήκε.
Άλλοι συναγωνιστές του, όπως ο Λάκης Σάντας, δεν επεδίωξαν – με δική τους επιλογή – τέτοιες διακρίσεις, έζησαν και έφυγαν με τον δικό τους διακριτικό τρόπο.

Οι αγώνες και οι ηρωικές πράξεις δεν εξασφαλίζουν την… αιώνια ασυλία της όποιας μελλοντικής πολιτικής δραστηριότητας. Πολύ περισσότερο όταν η ιστορία  χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση και συγκάλυψη πολιτικών που – κατά το δημοκρατικό μας δικαίωμα της γνώμης – αποτελούν κίνδυνο για την μελλοντική πορεία της χώρας.
Την σκληρή κριτική – μαζί και την σάτυρα – για τις σημερινές του πολιτικές θέσεις και δραστηριότητες θα υφίσταται ο βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, όπως την υπέστησαν και την υφίστανται όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, της γενιάς του 1-1-4 και του Πολυτεχνείου, απʼ τη στιγμή που επέλεξαν να συνεχίσουν την ενεργό πολιτική δράση.

.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – (ΕΠΙ)ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top