Το Σύνθημα της Ημέρας

Ως εδώ (ήταν);

κιναλ-1

Η θεσμική αναγνώριση τάσεων/ρευμάτων ιδεών, προϋποθέτει τη συνειδητή πολιτική επιλογή πλουραλιστικής κουλτούρας και «συγκατοίκησης» συγγενών αλλά διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων, καθώς και κοινωνικών ομάδων.
Γι’ αυτό στο πλαίσιο του νέου ενιαίου φορέα είναι δυνατή η ύπαρξη τάσεων/ρευμάτων ιδεών. Τα μέλη του κόμματος έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται απόψεις και προτάσεις, τις οποίες να προβάλλουν συλλογικά εντός και εκτός του κόμματος. Η δημοσιοποίηση των απόψεων αυτών συλλογικά οφείλει να γίνεται με τη διευκρίνιση ότι δεν αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματος.
(καταστατικό Κινήματος Αλλαγής, άρθρο 3 «αρχές δημοκρατικής λειτουργίας»)

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ – 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top