Το Σύνθημα της Ημέρας

TΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

 

.

Απόσπασμα από το άρθρο του Μ. Παπαγιαννάκη στη «Μεταρρύθμιση» με τίτλο «Ακριβή ανάπτυξη» εναντίον πανάκριβης φτήνιας…18/05/2006

.

 

.

«…Κάποτε, είχε προταθεί ο όρος «ακριβή ανάπτυξη», με την έννοια της συμπερίληψης στο κόστος της του κοινωνικού και οικολογικού «κόστους» που αρχικά δεν εκτιμάται σε χρήμα, αλλά που αν αγνοηθεί, καταπλακώνει και τους εις χρήμα υπολογισμούς! Ας ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια και ας αφήσουμε τον… τίτλο της που είχε παρεξηγηθεί ως αντιλαϊκή πρόθεση! Οι συνθήκες και οι αντιφάσεις που ζούμε, διαμορφώνουν ίσως ένα πιο πρόσφορο πεδίο αναζήτησης, που στο κάτω-κάτω είναι στη βάση πολλών διεθνών και ιδιαίτερα ευρωπαϊκών αναζητήσεων».

.

Ολόκληρο το άρθρο

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top